Retkeilykurssi Etelä-Konneveden kansallispuistossa on unohtumaton elämys!

Telttailu ja retkeily ovat oivallisia tapoja tutustua kauniiseen ja ainutlaatuiseen luontoomme. Lisäksi se on budjettiystävällinen tapa matkustaa. Vaikka laadukkaan teltan hinta saattaakin ensin hirvittää, niin vertailepa hintaa hotelliyöhön, ja saatat tulla toisiin aatoksiin. Laadukas teltta kestää hyvin huollettuna useita vuosia ja tarjoaa mahdollisuuden yöpyä kauniissa ympäristössä kerta toisensa jälkeen. Ellet kuitenkaan ole kovin kokenut retkeilijä, saattaa teltassa yöpyminen epäilyttää. Et ehkä oikein tiedä, miten luonnossa liikutaan ja kuinka retkeen tulisi varustautua. Onneksi Suomessa on tarjolla runsaasti retkeilun saloihin perehdyttäviä kursseja, jotka opastavat näihin asioihin. Tässä artikkelissa esittelemme Etelä-Konneveden kansallispuistossa järjestettävän retkeilykurssin, jolle osallistuminen kannattaa, jos haluat oppia lisää retkeilyn saloista. Kurssin järjestää Matka Mäkelä Oy.

Mitä Matka Mäkelä Oy:n järjestämällä Etelä-Konneveden kansallispuistoon sijoittuvalla retkeilykurssilla tehdään?

Matka Mäkelä Oy järjestää retkeilykursseja Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Tällaisella kurssilla osallistujat oppivat luonnossa liikkumista sekä retkelle varustautumista. Retken aikana osallistujat laittavat ruokaa upean luonnon keskellä ja yöpyvät luonnon rauhassa.

Mitä kurssi maksaa ja mitä kurssin hinta sisältää?

Kurssien hinnat liikkuvat noin 150 euron pinnasta henkilöä kohden. Matka Mäkelä Oy:n kurssi sisältää bussikuljetuksen, retkeilykurssin sekä retkilounaan.

Millainen yritys on Matka Mäkelä Oy?

Matka Mäkelä Oy on Keuruulla sijaitsevat bussiyhtiö, joka tuottaa matkatoimistopalveluita. Yrityksellä on kunnioitettava 80 vuoden kokemus. Kesällä ja syksyllä 2018 Matka Mäkelä Oy tarjoaa tässä artikkelissa esitellyn retkeilykurssin lisäksi muun muassa Marssimusiikkimatkan Haminaan, Löytöretken Puolan Lodziin, Ruskamassan Hossaan, Kylpylämatkan Pärnuun ja Löytöretken Viron Kurtnaan.

Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoaa retkeilijälle runsaasti mahdollisuuksia

Etelä-Konneveden kansallispuisto on perustettu vuonna 2014 eli kyseessä on melko vastikään perustettu kansallispuisto. Tästä huolimatta Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoaa jokaiselle luonnon ystävälle jotakin. Etelä-Konneveden kansallispuisto sisältää nimittäin sekä silokallioita että sokkeloista saaristoa. Sen uumenista löytyy sekä järvimaisemia että jylhiä kallioitakin. Etelä-Konneveden kansallispuiston pohjois- ja länsiosissa maisemaa hallitsevat aava selkävesi sekä laveat silokalliot.

Etelä-Konneveden kansallispuiston itäinen ja eteläinen osa sisältävät murroslaaksoja, korkeita mäkiä sekä saaristoa, jota voidaan kuvailla sokkeloiseksi. Saarten voidaankin sanoa hallitsevan Etelä-Konneveden kansallispuistoa. Retkeilijälle tämä on hyvä uutinen, sillä saaret tarjoavat runsaasti tutkittavaa niin retkiluistelijoille, melojille, veneilijöille kuin hiihtäjillekin. Etelä-Konneveden kansallispuisto palveleekin retkeilijöiden tarpeita kaikkina vuodenaikoina ja on saavutettavissa monin eri välinein. Moni retkeilijä tekee Etelä-Konneveden kansallispuistoon päiväretkiä, mutta puisto tarjoaa puitteet myös pidemmälle retkelle.

Etelä-Konneveden kansallispuisto tarjoaa retkeilijälle monipuolisia palveluja sekä majoitusvaihtoehtoja

Jos Etelä-Konneveden kansallispuistossa haluaa yöpyä, kannattaa tutustua sen tarjoamiin moniin palveluihin sekä erilaisiin majoituspalveluihin. Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy esimerkiksi runsaasti mökkimajoitusta ja mökki onkin oivallinen valinta, jos Etelä-Konneveden kansallispuistossa aiotaan yöpyä pidempään. Mökki toimii tukikohtana, josta on helppo lähteä tutustumaan Etelä-Konneveden kansallispuiston upeaan luontoon.

Jos retkesi sijoittuu Etelä-Konneveden kansallispuistoon, kannattaa tutustua myös Etelä-Konneveden kansallispuiston asiakkaita palvelevaan Seitsemisen luontokeskukseen. Muita tutustumisen arvoisia kohteita ovat Elämysten ja ystävyyden kartano, joka tarjoaa patikointiretkiä, Kala ja Retkeily, joka tarjoaa patikointi-, melonta-, ja lumikenkäretkiä, Konneveden luontopalvelut, joiden valikoimista löytyy esimerkiksi hiihto-, kalastus- ja melontaretkiä sekä kansallispuistossa risteilyjä tarjoava MVH-palvelut. Jos tarvitset Etelä-Konneveden kansallispuistossa venetaksipalveluita, ota yhteyttä Rautalaineeseen. Veneretki Etelä-Konneveden kansallispuiston kauniissa vesistöissä on upea ja unohtumaton kokemus ja kannattaakin harkita tällaisen retken varaamista hyvissä ajoin etukäteen. On hyvä muistaa, että Etelä-Konneveden kansallispuiston lähimmät palvelut löytyvät Rautalammelta.

Miten Etelä-Konneveden kansallispuistoon pääsee?

Kaikista helpoiten Etelä-Konneveden kansallispuistoon pääsee omalla autolla. Puistosta löytyy parkkipaikka sekä myöskin veneenlaskupaikka, jos päätät saapua Etelä-Konneveden kansallispuistoon omalla veneellä.