Mitä voi odottaa Ulkoilma Akatemian retkeilykursseilta?

Ulkoilma Akatemia järjestää erilaisia retkeily- ja melontakursseja muun muassa Etelä-Konnevedellä. Mitä yrityksen järjestämältä retkeilykurssilta voi odottaa ja millaisia kursseja on tarjolla? Lue tämä artikkeli ja opi lisää Ulkoilma Akatemian retkeilykursseista!

Melontakurssi Etelä-Konnevedellä

Heinäkuussa 2018 järjestetään kaksipäiväinen melontakurssi Etelä-Konnevedellä. Kurssi toteutetaan retkikajakkiyksiköillä. Tämän lisäksi retkelle osallistuvat saavat tilaisuuden kanoottimelonnan kokeilemiseen. Kurssi noudattelee soveltaen melonta- ja soutuliiton peruskurssin sisältösuosituksia. Pääpaino on järvellä tapahtuvassa retkimelonnassa. Kurssilla aloitetaan alkeista ja pyritään rakentamaan osallistujille uusia taitoja. Itse tekeminen ja kokeileminen korostuvat tällä kurssilla. Etenkin kaupunkilaisille retkeily tarjoaa oivallisen tilaisuuden päästä lähemmäs luontoa.

Eteneminen tapahtuu kurssille osallistuvien henkilöiden ehdoilla, eikä osallistumiseen vaadita aiempaa kokemusta melomisesta. Melonnasta nauttiminen on eräs kurssin keskeisimmistä tavoitteista. Samalla pyritään siihen, että osallistujat oppisivat taidot, joiden avulla he voisivat ottaa osaa päivän pituiselle melontaretkelle sekä että he taitojensa puitteissa voisivat meloa myös omatoimisesti turvallisella tavalla.

Kurssin parasta antia ovat kansallispuiston tarjoamat kauniit, silmiä hivelevät maisemat. Kurssin vaativuus on sovitettavissa osallistujien kunnon sekä taitojen mukaiseksi. Etelä-Konneveden kansallipuistoon kertyy matkaa Helsingistä noin 335 kilometriä, Tampereelta noin 250 kilometriä, Mikkelistä noin 135 kilometriä, Varkaudesta noin 95 kilometriä, Jyväskylästä noin 95 kilometriä ja Kuopiosta noin 80 kilometriä. Kurssin kouluttajana toimii Markku Utriainen, jota voidaan kutsua todelliseksi Etelä-Konneveden kansallispuiston tuntijaksi. Lisäksi Markku on kokenut melontakouluttaja ja -opas.

Kurssille kertyy hintaa 149 euroa, joka sisältää kaksi pussia retkiruokaa, opastuksen, kahvit sekä verot. Kurssille tulee osallistua vähintään 5 henkilöä. Kurssille osallistujan kannattaa huomioida, ettei kurssimaksu sisällä majoittumista, joka maksaa noin 40 – 50 euroa henkilöä kohden. Majoittumisen hinta pitää sisällään aamupalan sekä petivaatteet ja majoittuminen tapahtuu Törmälässä, jossa on mahdollista nauttia lounas 10 euron hintaan. Kurssin aikana on mahdollista majoittua myös telttaan; telttapaikka maksaa 10 euroa, sisältäen sähkösaunan sekä wc:n käytön.

Retkeilykurssi Kolin kansallispuistossa Lieksassa

Heinäkuussa 2018 Ulkoilma Akatemia järjestää Kolin kansallispuistossa retkeilykurssin, joka kestää kaksi päivää ja suuntautuu kansallismaiseman keskelle. Yöpyminen kurssin aikana tapahtuu maastossa. Kurssi sisältää vaellusta yhteensä suunnilleen 10 – 15 kilometrin verran, mutta osallistuakseen kurssille osallistujalla ei tarvitse olla retkeilykokemusta. Myöskään retkeilyvarusteita ei tarvitse olla, sillä tarpeen mukaan Ulkoilma Akatemia lainaa osallistujille kaiken tarvittavan. Normaalia kuntoa ja liikkumiskykyä kurssille osallistuminen kuitenkin vaatii, sillä maastossa on jonkin verran melko haastavia kohtia.

Kurssin aikana osallistujille kerrotaan mitä vaeltaminen ja retkeily on ja millaisia varusteita se vaatii. Osallistujat opetetaan varustautumaan päiväretkeen sekä pidempäänkin vaellukseen. Ulkoilma Akatemian kurssilla pohditaan sitä, millaiset retkeilijän erätaidot retkeilijän tulee omata, jos hän aikoo yöpyä luonnossa tai jos hän aikoo liikkua kaukana asutuksesta. Kurssilla Ulkoilma Akatemia opettaa osallistujille luonnossa navigoinnin perusteita, kartan, kompassin ja gps:n avulla. Ulkoilma Akatemian kurssi tarjoaa retkeilijöille vinkkejä järkevään pukeutumiseen, jossa huomioidaan sään mahdolliset vaihtelut. Lisäksi Ulkoilma Akatemian kurssilla esitellään erilaisia leiriytymisvaihtoehtoja ja Suomesta löytyviä retkeilykohteita. Retkiruokiin ja retkeilyvarusteisiin tutustuminen on tärkeä osa Ulkoilma Akatemian kurssia.

Ulkoilma Akatemian kurssin kouluttajana toimii varusteasiantuntija Mika Mannonen, jolla on retkeilystä pitkä kokemus – kaikkiaan yli 15 vuotta. Näiden vuosien aikana hän on retkeillyt niin vuorilla, metsissä, tuntureilla kuin tunnetuilla retkeilyreiteilläkin. Lisäksi Mika on kolunnut karuja erämaita jopa Nepalissa asti.

Kurssi järjestetään Kolin kansallispuistossa. Helsingistä matkaa kansallispuistoon kertyy noin 490 kilometriä, Jyväskylästä noin 305 kilometriä, Lappeenrannasta noin 295 kilometriä, Mikkelistä noin 260 kilometriä, Varkaudesta noin 190 kilometriä ja Kuopiosta noin 160 kilometriä. Kansallispuisto tarjoaa vierailijoille tilaisuuden tutustua kotimaamme tunnettuun kansallismaisemaan. Esimerkiksi Jean Sibelius, Juhani Aho ja Eero Järnefelt hakivat innoitusta näistä maisemista.